torsdag 31 december 2009

Gott Nytt År

Vill önska alla ett riktigt Gott Nytt År!
Det har varit ett händelserikt år med många härliga beställningar, studier och ny symaskin. Det har inte bara varit roliga saker som hänt utan även lite tråkiga bla. mina beställningsstop, lill grodas sömnsvårigheter och försenade beställningar.
Jag hoppas att det nya året ska bjuda på mer roliga saker än tråkiga. Att 2010 ska bli ett bra sy år, att jag ska få min efterlängtade examen och att kunna få jobba med det jag vill.
Gott Nytt År!!!!

onsdag 30 december 2009

Denim sufflett till Bugaboo med lite landskap

Denna sufflett är sydd i ett mörkt denim tyg, nästan svart. Jag har även på denna gjort ett tryck på bakstycket.
Trycket blev i samma vita textilfärg men motivet är en blomma istället för ett ord.

Isidan är i ett underbart landskapstyg som är köpt hos Jofotex.

Svart sufflett med tryck

Jag blev inspirerad av Bugaboos Red kampanj där de tagit fram röda suffletter med tryck på. De finns några olika texter som tryckts bla. Adored och Tresured.
Jag bestämde mig därför att testa själv.

Suffletten är i svart markisväv på utsidan med svart kantband.
På bakstycket har jag tryckt med vit textilfärg ordet Miracle då alla barn är mirakel.
Det enda som jag inte blev nöjd med är att färgen inte är helt täckande (det stod att den skulle vara det).

Insidan är i ett elefantyg i svart och vit från Stoff & Stil.

söndag 27 december 2009

Nya namnband


Idag har en beställning på nya namnband gått i väg. Har bara ett tiotal kvar så det var dags. Det är alltid lika svårt att välja färg tycker jag men denna gången föll valet på brun bakgrund och orange text. Jag tror att det kommer att bli bra.
Namnbanden beställer jag ifrån MinaNamnband.se och jag har varit mycket nöjd med banden som jag använt hittills.

fredag 25 december 2009

GOD JUL


Lite i efterskott men så får det bli *ler*

Firade julafton med min mamma och syskon med respektive igår och körde sedan hem på kvällen igen. Idag skulle vi ha åkt till Varberg men det får vi skjuta på då mannen är dålig igen med yrsel.

Önskar alla en riktigt god fortsättning!!!!


tisdag 22 december 2009

Beställningar som blivit klara

Här kommer ett gäng besträllningar som äntligen blivit klara. Jag vet att vissa av er fått vänta länge på era beställningar och det ber jag så hemskt mycket om ursäkt för. Jag hoppas kunna börja ta emot beställningar igen efter nyår.

Först ut är något nytt för mig. Jag fick en förfrågan om att sy en sufflett till en emmaljunga vagn. Efter mycket funderande tackade jag ja och här är resultatet.

Yttertyget är svart bävernylon och innertyget är molntyg i svart. Detta var första och sista gången som jag ger mig på att sy en sufflett till en emmaljunga *ler* gisses vilket pill det var.

Här har vi en sufflett till Bugaboo Cameleon i ett underbart blått elefanttyg från Svenskt tenn. Insidan är i enfärgad blå och blå kantband. Beställaren har skickat tyget.


Här har vi en sufflett i det underbara burberry liknanade tyget med brun enfärgad insida och brunt kantband. Även en matchande sittdyna blev det till. Tyvärr var detta det sista av burberrytyget som jag hade och det är slut i affären där jag köpt det. Ska ge mig ut på jakt nu i mellandagarna och se om jag kan hitta någon annan som säljer det.


En favorit i repris! Det tecknade tyget är verkligen underbart och omtyckt av många. Utsidan är av vaxat tyg med grå medaljongmönster och insidan i serietecknat tyg. Svart kantband.

Näsduksfodral igen

Ett gäng näsduksfodral her det blivit sytt de senaste dagarna. Dessa är sydda av spillbitar som blir när jag syr suffletter.

tisdag 8 december 2009

Näsduksfodral + tågbyxor

Testade att sy ett par näsduksfodral utav lite spill bitar som jag hade här hemma. Har sett dessa fodral i en massa olika sybloggar men inte kommit för mig att testa själv förens nu. Jag följde Gekkos beskrivning och det var ju så enkelt att det kommer bli fler för att ge bort som presenter.
Då lill groda inte hade några rena byxor, jag vet dåligt av mamma att inte ha tvättat, så fick jag sätta mig och knåpa ihop ett par lite snabbt på kvällen då grodan sov. Det blev ett par muddbyxor i det härliga Tåg-tyget från Jofotex. Den oranga mudden kommer från Stoff & Stil. Mönstret till byxorna har jag ritat själv, men utgått från ett par köpebyxor och gjort de förändringar jag ville ha.